Preventie door gezag

Hondenbeveiliging

Een hond die dankzij een hondenbeveiliging aanwezig is voor de veiligheid.

hondenbeveiliging inzetten

Bij evenementen wordt hondenbeveiliging regelmatig ingezet. Een beveiligingshond heeft uitstraling en zorgt voor gezag. Honden zijn betrouwbare partners voor de geleider en enorm geschikt voor grote mensenmassa's.
Een hond die dankzij een hondenbeveiliging aanwezig is voor de veiligheid.

Ontstaan hondenbeveiliging

De term “beveiligingshond” verwijst naar elk type waakhond dat zijn eigenaar beschermt tegen bedreigingen. Deze honden worden vaak gebruikt door mensen in de rechtshandhaving, het leger en andere beroepen waar ze bescherming nodig hebben.

Waarom zetten we ze in

Er zijn verschillende redenen waarom deze honden zo populair zijn. Ten eerste zijn ze gemakkelijk te trainen. Je kunt ze leren bijna alles te doen, zoals waarschuwen als er een vreemde in de buurt is, blaffen naar vreemden en zelfs indringers aanvallen. Ten tweede zijn ze uitstekende metgezellen. Veel eigenaren melden dat hun honden een deel van het gezin worden. En ten derde zijn het geweldige dieren. De meeste honden hebben graag een taak, en beveiligingshonden zijn daarop geen uitzondering.

Veiliger met een hond

Veel mensen met een beveiligingshond zeggen dat ze minder inbraken hebben sinds ze er een hebben. Dat komt omdat deze dieren verdachte activiteiten kunnen opsporen en hun baasjes waarschuwen voordat er iets gebeurt. Andersom geld het hetzelfde een ervaren hondengeleider bepaalt in iedere situatie wat nodig is om controle te houden. Dit kan variƫren van intimidatie tot preventief optreden met behulp van zijn hond.

Hondenbeveiliging van ESG

Onze hondenbeveiligers zetten we puur in om onnodige bezoekers of escalaties af te schrikken tijdens een evenement. De hondengeleider en hond zijn op elkaar ingespeeld zodat ze onder alle omstandigheden optimaal presteren. Dit is alleen voor nood en tijdens de nachtbewaking. Op deze manier zorgen we voor een gehandhaafde situatie waarbij we escalaties proberen te voorkomen. Al onze hondenbegeleiders beschikken over een geldig certificaat.