Veiligheidsgevoel is de manier waarop iemand veiligheid ervaart. Dit verschilt natuurlijk per individu. Hoe veilig een persoon zich voelt, hangt daarom ook af van meerdere factoren. Enkele zaken die meespelen zijn:
Hieruit kun je al wel concluderen dat criminaliteit niet het enige is waar het om draait. Overlast en de inrichting van de buurt spelen ook mee. Digitale veiligheid wordt ook steeds belangrijker. De berichtgeving van gebeurtenissen of personen die hun ongenoegen delen.
Veiligheidspartners helpen om gevaren en risico’s te beperken. Mocht er toch een gevaar zich voordoen, dan moet een veiligheidspartner ervoor zorgen dat de gevolgen beperkt worden. Mensen en organisaties kunnen een veiligheidspartner zijn. De belangrijkste 4 veiligheidspartners die we kennen zijn:
Deze veiligheidspartners gebruiken allerlei instrumenten om de veiligheid te garanderen. Denk hierbij aan het laten afgaan van sirenes of het verspreiden van NL-alerts via de telefoon. Ook de beveiliging in Amsterdam werkt nauw samen met deze partijen.
De openbare orde draait om rust en regeling op straat. Toch is dit niet altijd het geval in Amsterdam. Om angst en verdeeldheid in de vrije samenleving tegen te gaan, worden eigen handhavers ingezet. Deze kunnen bij risico’s in actie komen. Echter is de oplossing vaak verbinden en praten. Juist daarom is de reputatie van Amsterdam als veilige stad welverdiend.
ESG is een specialist in het beveiligen van evenementen en horeca. Als beveiligingspartner kunnen we in Amsterdam ideaal van dienst zijn voor opdrachten in en om de randstad. We zijn actief in de regio Amsterdam, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Groningen, Drenthe, Friesland en Noord-Holland. Vraag nu een offerte aan en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen!