Veiligheid in de hoofdstad

Beveiliging Amsterdam

Beveiliging Amsterdam fiets

Uitgangspunt beveiliging Amsterdam

Het uitgangspunt van beveiliging amsterdam is om iedereen prettig te kunnen laten samenleven. De gemeente Amsterdam speelt een grote rol in het aanpakken van problemen. Problemen die regelmatig door bezoekers worden gemeld, worden snel opgelost. Echter zegt dat niet gelijk waarom mensen zich ook veilig voelen.

Veiligheidsgevoel in Amsterdam

Veiligheidsgevoel is de manier waarop iemand veiligheid ervaart. Dit verschilt natuurlijk per individu. Hoe veilig een persoon zich voelt, hangt daarom ook af van meerdere factoren. Enkele zaken die meespelen zijn:

  • Persoonlijke situatie;
  • Ervaring;
  • Omgeving;
  • Inzet van veiligheidspartners;
  • De media.

Hieruit kun je al wel concluderen dat criminaliteit niet het enige is waar het om draait. Overlast en de inrichting van de buurt spelen ook mee. Digitale veiligheid wordt ook steeds belangrijker. De berichtgeving van gebeurtenissen of personen die hun ongenoegen delen.

Amsterdam beveiliging straat

Beveilingsbedrijf en veiligheidspartners Amsterdam

Veiligheidspartners helpen om gevaren en risico’s te beperken. Mocht er toch een gevaar zich voordoen, dan moet een veiligheidspartner ervoor zorgen dat de gevolgen beperkt worden. Mensen en organisaties kunnen een veiligheidspartner zijn. De belangrijkste 4 veiligheidspartners die we kennen zijn:

  1. Politie
  2. Brandweer
  3. Veiligheidsregio Amsterdam
  4. Het Openbaar Ministerie

Deze veiligheidspartners gebruiken allerlei instrumenten om de veiligheid te garanderen. Denk hierbij aan het laten afgaan van sirenes of het verspreiden van NL-alerts via de telefoon. Ook de beveiliging in Amsterdam werkt nauw samen met deze partijen.

Beveiligingsbedrijf Amsterdam

De openbare orde bewaken

De openbare orde draait om rust en regeling op straat. Toch is dit niet altijd het geval in Amsterdam. Om angst en verdeeldheid in de vrije samenleving tegen te gaan, worden eigen handhavers ingezet. Deze kunnen bij risico’s in actie komen. Echter is de oplossing vaak verbinden en praten. Juist daarom is de reputatie van Amsterdam als veilige stad welverdiend.

ESG beveiligingsbedrijf Amsterdam

ESG is een specialist in het beveiligen van evenementen en horeca. Als beveiligingspartner kunnen we in Amsterdam ideaal van dienst zijn voor opdrachten in en om de randstad. We zijn actief in de regio Amsterdam, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Groningen, Drenthe, Friesland en Noord-Holland. Vraag nu een offerte aan en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen!