Evenementenbeveiliging anno 2022

Inleiding

Het coronavirus had grote impact. Van grote evenementen was weinig sprake. Deze zomer is dat gelukkig anders. De afgelopen maanden waren we namens ESG op veel festivals te vinden. Uiteraard waren we verantwoordelijk voor de evenementbeveiliging. In onderstaande tekst lees je waarom evenementenbeveiliging anno 2022 enorm van belang is!

Waarom evenementenbeveiliging?

Wanneer je een evenement organiseert, moet je eerst een vergunning aanvragen. Deze aanvraag gebeurt bij de gemeente. Vervolgens kan de gemeente aangeven dat er beveiliging op het evenement aanwezig moet. In dat geval bespreek je van vereiste evenementenbeveiliging. Toch zien we dat evenementbeveiliging tegenwoordig vanzelfsprekend is. Niemand kijkt meer op van een beveiliger op een evenement. Bij het beveiligen van een evenement komt echter meer kijken dan je denkt. 

Waarom evenementenbeveiliging?
ESG verantwoordelijk voor de evenementenbeveiliging op Koningsdag

Voorbeelden van evenementbeveiliging

Het belang van evenementenbeveiliging zit hem in het woord veilig. Het zorgt voor de veiligheid van publiek, personeel, artiesten en natuurlijk de bezoekers van evenementen. Concreet kun je hierbij denken aan:

  • Het verkeer regelen
  • Het fouilleren van bezoekers
  • Artiesten naar het podium begeleiden
  • Ervoor zorgen dat er niet te veel drukte ontstaat op één plek
  • Ruzies die uit de hand lopen voorkomen
  • EHBO service verlenen

Elk evenement is anders. Vandaar dat je ook talloze voorbeelden van evenementbeveiliging op kunt noemen. Bij elk evenement worden andere veiligheidsmaatregelen gehanteerd. Veelal wordt er gekeken naar de voorgaande jaren. Uiteindelijk is het doel om ervoor te zorgen dat een evenement in de juiste banen verloopt. Zo zorgen we voor een geslaagd evenement!

Lijkt het je leuk om op de leukste evenementen, concerten en festivals te werken wanneer het jou uitkomt? Solliciteer dan direct!

Evenementenbeveiliging als dienst

Wanneer je een evenement organiseert moet je nadenken over de beveiliging hiervan. Deze evenementenbeveiliging is een klus die op maat moet worden georganiseerd. Dit is een grote opdracht. Organisaties besteden de evenementenbeveiliging om die reden graag uit. 

ESG is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in evenementenbeveiliging. Wij hanteren daarbij een persoonlijke aanpak. De juiste beveiliging begint met een veiligheidsplan. 

Samen kijken we met de organisatie naar de wensen en behoeftes op het gebied van beveiliging. Dit wordt volledig door ESG uitgewerkt om tijdens het evenement toe te passen. De beveiliging is geregeld en als organisator heb je er geen omkijken meer na. Aan het eind van het evenement worden de resultaten besproken. 

Ook ontzorgt worden door evenementenbeveiliging van ESG? Neem dan contact op!