Camera beveiliging: veilig buiten of in huis

Camera beveiliging: veilig in huis, buiten of op een evenement

Camera beveiliging is een belangrijk aspect van beveiliging. Om uiteenlopende redenen wordt cameratoezicht op veel plaatsen gebruikt. Van huisbewaking tot evenementenbeveiliging, zijn er verschillende opties beschikbaar. Leer meer over de verschillende soorten camerasystemen die tegenwoordig bestaan!

Het fundament van camera beveiligingssystemen

Er zijn twee hoofdcategorieën van camera beveiligingssystemen: bedraad en draadloos. 

Bekabelde systemen maken gebruik van kabels om camera’s op een centrale locatie aan te sluiten. Draadloze systemen hebben helemaal geen kabels nodig. Ze vertrouwen op radiogolven om gegevens tussen de camera’s en de centrale meldkamer te verzenden. 

Camera beveiliging buiten op een evenement in Saasveld

Draadloze versus bekabelde camera beveiliging oplossingen

Er zitten verschillen in beide camera systemen. Zowel draadloze als bedrade camera’s hebben voor- en nadelen. Draadloze camera’s maken gebruik van radiogolven om gegevens te verzenden. Dit type systeem heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Gemakkelijke installatie
  • Meer mobiliteit 
  • Lagere kosten 

Er zijn echter ook enkele nadelen. Draadloze camera’s kunnen bijvoorbeeld minder goed binnenshuis worden gebruikt omdat ze een zichtlijn nodig hebben. Ze werken ook niet goed wanneer er interferentie is van andere apparaten. 

Bekabelde systemen daarentegen maken gebruik van kabels om de camera met de meldkamer te verbinden. Het vereist dus bedrading in het gehele gebouw. Deze systemen zijn duurder dan draadloze systemen, maar ze zijn veel gemakkelijker te onderhouden. Bovendien kunnen ze zonder problemen binnenshuis worden gebruikt.

Het belang van de meldkamer

Camera beveiliging met een meldkamer zorgt ervoor dat meldingen uit het alarmsysteem zoals inbraak, overval en brand worden doorgestuurd naar een meldkamer voor persoonlijke opvolging. Een alarmsysteem en of camerasysteem mag niet direct doormelden naar een Politie. Automatische systemen worden aangesloten op een particuliere meldkamer. Mensen in de meldkamer zijn getraind om samen met beveiligingsbedrijven en hulpdiensten nood situaties op te volgen en op te lossen! 

Camera beveiliging is nodig

Het plaatsen van camera’s is een manier om jouw woning, winkel, bedrijfspand of evenement te beveiligen. Je stuurt real time camerabeelden naar de meldkamer. Zo krijg je als beveiligingsdienst zicht krijgen op de situatie. Hierdoor kun je sneller en slimmer reageren. Meer weten over hoe cameratoezicht jou zou kunnen helpen? Met ESG denken we graag met je mee!