Een menigte

Crowd Management goed organiseren

Crowd Management

De menigte beheersen

In Nederland vinden we een evenement met ruim honderdduizend bezoekers al heel wat. Dat is het ook. Tot je realiseert dat het grootste evenement aller tijden maar liefst 61 miljoen mensen trok. Hoe ga je zo’n grote groep mensen ooit in de juiste baan leiden? Dát heeft alles te maken met crowd management. In onderstaande blog leggen we aan je uit wat crowd management is en hoe je het succesvol in moet zetten.

Crowd management beheersen

Wat is crowd management

Crowd Management is een engels woord. Crowd betekent menigte. Oftewel het managen van een menigte. Grote mensenmassa’s en mensenstromen moeten praktisch onder controle worden gebracht. Een belangrijk onderdeel van dit onderwerp is ook Crowd Control. Dat is een onderwerp dat zich meer richt op het sturen van de mensen massa. Deze begrippen samen zijn een onderdeel van evenementenbeveiliging. 

Waarom is Crowd Management belangrijk

Voor elk evenement is het belangrijk om na te denken hoe je om wil gaan met mensen stromen. Wanneer je dit pas doet op het moment dat het evenement begonnen is, ben je eigenlijk al te laat. De menigte besturen gebeurt hiervoor. Er wordt goed gekeken naar de planning. Welke artiesten komen op welk moment op de podia?

Door op die manier naar de planning te kijken kun je nadenken over hoe je kunt voorkomen dat er niet teveel publiek op één plek komt. Daarnaast zijn er ook een aantal veiligheidsredenen waar je rekening mee moet houden. Stel er breekt brand uit waar zullen mensen dan naartoe gaan? Al deze antwoorden komen terug in een crowd managementplan

Bezoekers in de juiste banen leiden

ESG helpt je graag. Samen maken we vooraf inzichtelijk hoe bezoekersstromen zich op locatie zullen gedragen. Er wordt door ons gekeken naar waar de knelpunten zitten en hoe risico’s kunnen worden voorkomen. Dit alles in kaart brengen is een groot onderdeel van crowd management. Laat ons tijdig meedenken om calamiteiten te voorkomen. ESG is een ervaringsdeskundige bij het beveiligen van jouw evenement! 

We horen graag welke evenementen er voor jou aan komen. Vanaf het eerste contactmoment denken we gelijk me je mee.

Ook ontzorgt worden door de inzet van Crowd Management door ESG? Neem dan contact op!