In kaart brengen

Risico analyse voor jouw evenement!

Risico analyse evenement

Wat is een risico analyse?

Het uitvoeren van een risicoanalyse is een proces waarbij bedreigingen voor het succes van je evenement worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Vervolgens kun je op basis hiervan acties ondernemen. Een goed uitgevoerde risico analyse draagt bij aan jouw beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming voor het evenement.

Risico analyse evenement

Het identificeren van risico’s

Voordat je een nieuw evenement organiseert, moet je weten welke risico’s kunnen ontstaan. Dit zal je helpen bij het plannen van mogelijke uitkomsten en ervoor zorgen dat je voldoende middelen beschikbaar hebt wanneer dat nodig is. Het is van belang dat je zelf bepaalde risico’s van te voren inschat. Als houvast kun je ook kijken naar evenementen van de voorgaande jaren. Wat viel er de afgelopen jaren op en wat ging er mis? Dit geeft al een helder en overzichtelijk beeld van de (mogelijke) risico’s.

Beoordeel de impact

Je moet de impact van elk risico inschatten. Als er iets misgaat, hoeveel schade zal dat dan veroorzaken? Hoe groot is de kans dat het gebeurt? Wat zijn de gevolgen? Aan de hand van verschillende methoden kunnen de oorzaken en gevolgen in kaart worden gebracht. De impact van risico’s analyseren staat bekend als de ‘weging’ van een risico.

Onderneem actie

Zodra je de risico’s van het evenement begrijpt, moet je actie ondernemen om ze te beperken. Dit houdt in dat je manieren moet vinden om de kans dat een probleem zich voordoet te verkleinen. Je moet stappen ondernemen om de impact ervan te minimaliseren. Echter is voorkomen, beter dan genezen. Dus het liefst wil je alles zo organiseren dat een probleem zich niet eens voordoet.

Monitor en evalueer resultaten

Door te monitoren en evalueren krijg je inzicht in de effecten van de organisatie van het evenement. Met deze resultaten kun je aantonen waarom jouw evenementenbeveiliging belangrijk was en dus de legitimiteit aantonen. Als je de resultaten niet opvolgt, weet je niet welke acties je moet ondernemen. Je moet je risico-analyse  regelmatig monitoren om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

ESG helpt je graag!

Wij zijn een ervaren beveiligingsbedrijf voor evenementen en horeca. ESG werkt voor diverse partijen en partners. Samen met jouw organisatie kijken we graag naar jouw behoeftes voor bepaalde beveiliging. We voeren een risicoanalyse uit, beveiligen jouw evenement en bespreken de resultaten. 

Zo weet je zeker dat alles vlekkeloos verloopt! Klik hier om contact op te nemen.