Verschillende soorten

Toegangscontrole systemen op de markt

Toegangscontole deur
Een toegangscontrole systeem (ookwel: Access control) is een elektronisch apparaat dat geautoriseerd personeel toegang verleent tot een gebouw of ruimte. Dit soort controle apparaten worden gebruikt in zowel commerciële als residentiële omgevingen. Ze zijn ook bekend als deurcontrollers, toegangscontroles en toegangscontrolesystemen.

Toegangscontrole systemen

Er zijn verschillende soorten toegangscontrole apparaten op de markt, elk met haar eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier volgt een kort overzicht van populaire beveiligingssystemen:

  • Kaartlezers: Deze apparaten lezen kaarten met identificatienummers die bij het betreden van een gebouw door de lezer worden gehaald.
  • Radiofrequentie-ID (RFID): RFID gebruikt radiogolven om mensen te identificeren die door een deur gaan die is uitgerust met een RFID-lezer.
  • Biometrische scanners: Dit type ECS scant vingerafdrukken, netvliezen, irissen en andere biometrische kenmerken om de identiteit te verifiëren.
  • Magnetische kaartlezers: Deze apparaten gebruiken magnetische strips in kaarten om personen te identificeren.
Toegangscontrole systeem

Alarm systemen

Beveiligingssystemen hebben voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk er een te kiezen op basis van jouw behoeften. Dus ben je op zoek naar iets eenvoudigs en goedkoops, dan is een kaartlezer een goede optie. Indien je op zoek bent naar iets geavanceerders, dan is een biometrische scanner een betere keuze.

Camerabewaking systeem

Een camerabewakingssysteem is een essentieel onderdeel van elk bedrijf, omdat je hiermee 24/7 activiteit op locatie kan controleren. Dit houdt in dat het je ook beschermt tegen diefstal en vandalisme. 

Deze vorm van een toegangscontrole systeem worden door bedrijven gebruikt om werknemers, klanten en andere mensen die het pand betreden in de gaten te houden. Ze worden vaak bij in- en uitgangen geïnstalleerd, zodat iedereen die het gebouw binnenkomt of verlaat wordt geregistreerd.

Inbraakdetectiesysteem

Een inbraakdetectiesysteem (IDS) is een alarmsysteem dat ontworpen is om beveiligingspersoneel te waarschuwen. Wanneer onbevoegden een faciliteit betreden klinkt er een geluid. Deze systemen gebruiken sensoren om het gebied te bewaken. Op basis van de instellingen wordt het beveiligingspersoneel gewaarschuwd wanneer er iets ongewoons gebeurt.

Evenementen met toegangscontrole

ESG verricht ook toegangscontroles. Dit doen we middels horecabeveiliging en onze servicemedewerkers Dus op het moment dat bezoekers gespreid binnen komen, worden ze apart behandeld en gecontroleerd. We verlenen ze toegang tot een evenement, bedrijf of horecagelegenheid. Dit organiseren we door het inzetten van persoonlijke beveiligers in combinatie met de hierboven genoemde toegangscontrole systemen. Zo garanderen wij altijd de veiligheid!