Hij staat voor de deur

Wat is een horecaportier

Horecaportier
In de volksmond hoor je vaak het begrip horecaportier. Voor veel mensen is het niet duidelijk waarvoor een horecaportier dient. Daarom leggen wij in onderstaande blog graag uit wat een horecaportier is, wat een horecaportier doet en hoe je horecaportier kunt worden.

Wat is een Horecaportier?

Een horecaportier werkt bij horecagelegenheden. De functie is voor velen ook bekend als ‘uitsmijter’. De belangrijkste taak van een horecabeveiliger is om de veiligheid te garanderen. Dit kun je doen door personen en goederen goed in de gaten te houden. Dit geldt voor alle soorten horecaondernemingen. Hierbij kun je denken aan:

  • Discotheken
  • Cafés
  • Bars
  • Nachtclubs
  • Restaurants

Daarnaast kun je ook werkzaam zijn op evenementen. Welke evenementen dat zijn, beschrijven wij op onze pagina evenementenbeveiliging. Uiteindelijk is een horecaportier bijna hetzelfde als een evenementenbeveiliger.

Welke taken heeft een horecabeveiliger?

De kunst van een goede beveiliger is het omgaan met emotionele situaties. We zijn allemaal wel eens uitgegaan. Hiermee kom je in aanraking met agressieve of dronken gasten, intimidatie, drugsgebruik, ruzies of zelfs ongevallen. Een horecaportier moet er dan voor zorgen dat de situatie wordt opgelost en niet uit de hand loopt. Je bent dus bemiddelaar en probleemoplosser. 

Verder wordt de ‘uitsmijter’ ook gezien als gastheer. Het is het visitekaartje voor de horecagelegenheid. Simpelweg mensen begroeten en ze de juiste richting op wijzen is daarom een belangrijke taak. Je zorgt voor een positieve klantervaring en dat bezoekers de horecagelegenheid tevreden verlaten.

Horecaportier deur beveiligen

Horecabeveiliger worden

Iedereen die ambitie heeft om horecaportier te worden, heeft hiertoe de optie. Toch kun je niet zomaar als horecabeveiliger aan de slag. Je hebt hiervoor een diploma nodig. Hiervoor is geen vooropleiding vereist. Iedereen die graag officieel erkent evenementenbeveiliger wil worden, kan hiervoor een examen afleggen. Het is niet zoiets als een servicemedewerker, hiervoor heb je geen diploma nodig

Een opleiding volgen bij ESG

ESG is een ervaren bedrijf in de beveiliging van evenementen en horecagelegenheden. Met een enthousiast team bieden wij veiligheid met passie en plezier. Om de ontwikkeling van onze collega’s te stimuleren bieden we interne opleidingen aan. Ook wanneer je voor het eerst bij ons solliciteert, bieden wij de optie om een ESO opleiding te volgen.

Heb jij interesse om horecabeveiliger te worden? Solliciteer hieronder!
Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.