Veilig eten en drinken

Horeca beveiliging in 5 stappen

Horeca beveiliging

Horeca beveiliging waarborgen

Als eigenaar van een bar of restaurant moet het waarborgen van de veiligheid van je zaak een topprioriteit zijn. Het is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook essentieel voor het behoud van het vertrouwen en de loyaliteit van klanten. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om horeca beveiliging te organiseren.

1. Veiligheidsbeoordelingen uitvoeren

De eerste stap om horeca beveiliging te garanderen, is het regelmatig uitvoeren van veiligheidsbeoordelingen. Dit betekent dat je je pand onder de loep neemt en potentiĆ«le veiligheidsrisico’s in kaart brengt. Dit kan inhouden dat je de indeling van je zaak beoordeelt, blinde vlekken of slecht verlichte gebieden identificeert en beveiligingssystemen en -protocollen onderzoekt. Zodra potentiĆ«le risico’s zijn vastgesteld, kun je stappen ondernemen om deze te beperken.

2. Investeer in een bewakingssysteem

Een van de meest effectieve manieren om een bar of restaurant veilig te houden is door te investeren in een bewakingssysteem. Dit kan de installatie van CCTV-camera’s, deurintercomsystemen en andere beveiligingsapparatuur omvatten. Een bewakingssysteem schrikt niet alleen dieven en vandalen af, maar levert ook waardevol bewijsmateriaal op in geval van een misdrijf.

3. Train personeel

Je personeel is de eerste verdedigingslinie om horeca beveiliging te onderhouden. Het is essentieel dat zij goed zijn opgeleid in veiligheidsprocedures en -protocollen, en hoe ze moeten handelen bij eventuele incidenten. Dit kan inhouden dat ze worden getraind in basis zelfverdedigingstechnieken, eerste hulp en noodprocedures.

4. Veiligheidsprocedures implementeren

Naast het opleiden van personeel is het ook belangrijk om veiligheidsprocedures te implementeren die de horecagelegenheid veilig houden. Denk hierbij aan strenge toegangscontroles, zoals identiteitscontroles of toegangssystemen, en een duidelijk beleid voor het afhandelen van incidenten zoals diefstal of geweld.

5. Overweeg het inhuren van beveiligingspersoneel

Ten slotte, wanneer je denkt dat je de horeca beveiliging niet zelf aankan, kun je overwegen om beveiligingspersoneel in dienst te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een bewaker of uitsmijter inhuren om in voor het pand te patrouilleren. Ook zijn goed opgeleide servicemedewerkers extreem handig. Ons advies is om een partner beveiligingsbedrijf in te huren die een doorlopende beveiligingsdiensten kan verlenen.

Meer weten over ESG en hoe wij verschillende horecabedrijven helpen? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!