Een dynamische carrière

Horecabeveiliger worden

Horecabeveiliger worden
Als je op zoek bent naar een dynamische carrière waarbij je actief bent en de veiligheid van mensen waarborgt. Dan is horecabeveiliger worden misschien wel iets voor jou. Horecabeveiliging is een belangrijk aspect van de horeca-industrie en omvat verschillende taken zoals het handhaven van de veiligheid, het omgaan met conflicten, het toezicht houden op gasten en het voorkomen van mogelijke incidenten.

Horecabeveiliger worden in 1 dag

Veel mensen denken dat je in 1 dag horecabeveiliger kunt worden. Of, ze Googlen er op. Helaas is het niet mogelijk om binnen één dag een volwaardige horecabeveiliger te worden. Het werk van een horecabeveiliger vereist specifieke kennis en vaardigheden die niet binnen één dag kunnen worden verworven.

Hieronder bespreken we enkele stappen die je kunt nemen om horecabeveiliger te worden:

 

1.Controleer de wettelijke vereisten

Controleer de wettelijke vereisten voor horecabeveiligers in jouw land of regio. In de meeste gevallen moet je aan bepaalde eisen voldoen, zoals het volgen van een opleiding en het behalen van een vergunning om als horecabeveiliger te mogen werken.

2. Volg een opleiding

Als je aan de wettelijke vereisten moet voldoen, volg dan een erkende opleiding tot horecabeveiliger. Een voorbeeld is de ESO opleiding. Deze opleidingen duren meestal enkele dagen tot weken en omvatten onderwerpen zoals veiligheidsprocedures, wet- en regelgeving, communicatievaardigheden, conflictbeheersing en EHBO. Als servicemedewerker hoef je geen ESO opleiding te volgen.

3. Doe ervaring op

Wil je horecabeveiliger worden, dan heb je ervaring nodig. Er zijn verschillende manieren om ervaring op te doen, zoals vrijwilligerswerk bij lokale evenementen of het werken in de beveiliging bij andere bedrijven. Door ervaring op te doen, kun je je vaardigheden en kennis verder ontwikkelen en jezelf aantrekkelijker maken voor werkgevers.

4. Bouw aan een netwerk

Bouw een netwerk op in de beveiligingsindustrie en de horeca. Netwerken kan je helpen om potentiële werkgevers te ontmoeten en te leren over nieuwe kansen. Praat met andere horecabeveiligers en beveiligingsprofessionals. Zo krijg je inzicht in de sector en hoe je jezelf het beste kunt positioneren voor werk.

5. Solliciteer voor vacatures

Wanneer je voldoende ervaring en kennis hebt opgedaan, kun je beginnen met het solliciteren voor vacatures als horecabeveiliger. Zoek online of neem contact op met beveiligingsbedrijven om te zien of er vacatures beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je jouw cv en motivatiebrief up-to-date hebt en dat je relevante referenties hebt om te overleggen.

Over Event Security Group

Tot slot

Horecabeveiliging is een belangrijk onderdeel van de horeca-industrie en vereist specifieke kennis en vaardigheden om effectief te kunnen werken. Om horecabeveiliger te worden, moet je een erkende opleiding volgen, ervaring opdoen, bouwen aan een netwerk en solliciteren voor vacatures. Als je deze stappen volgt, kun je ook een kans maken op deze prachtige baan.

Bij ESG zoeken we nog mensen voor de volgende vacatures:

Solliciteer nu, kom op gesprek en binnenkort kunnen wij proostten op een toekomstige samenwerking.