Een feest van voetbal en cultuur

ESCFE Amsterdam 2023

ESCFE Amsterdam 2023
Amsterdam, 20 juli 2023 - Het 18e ESCFE Amsterdam evenement, een jaarlijks voetbaltoernooi en vriendenwedstrijd voor Ethiopische voetbalclubs uit Europa, is met succes verlopen. Het evenement vond plaats van 21 tot 23 juli in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam en trok meer dan 10.000 bezoekers.

Evenementenfeer ESCFE Amsterdam

Het evenement draaide om voetbal, cultuur en het Ethiopische erfgoed. Het toernooi werd gespeeld op een hoog niveau en de vriendenwedstrijd was een spannende wedstrijd tussen Ethiopië en een andere nationale ploeg. Daarnaast waren er diverse activiteiten en projecten die de Ethiopische cultuur en geschiedenis belichtten. Een tentoonstelling over de Ethiopische geschiedenis en een workshop over Ethiopische muziek en dans waren slechts enkele van de vele interessante elementen die dit thema belichtten.

Veilig en succesvol ESCFE Amsterdam

De beveiliging van het evenement was goed geregeld. Er was een uitgebreid toegangscontrolesysteem ingesteld, er waren beveiligers aanwezig op alle podia en in de publieke ruimtes, en er waren EHBO-posten en brandwachten op het terrein. De beveiliging was goed georganiseerd en er waren geen noemenswaardige incidenten. De bezoekers konden veilig genieten van het evenement.

ESCFE Amsterdam beveiligen

Hoogtepunten ESCFE Amsterdam

Het optreden van “The Abyssinians”

Een opvallend hoogtepunt was het optreden van de Ethiopische band “The Abyssinians”. Deze band zorgde voor een energieke en unieke mix van Ethiopische folkmuziek en reggae, waar het publiek vol enthousiasme op reageerde.Samenwerking en Toewijding

Toespraak Ethiopische ambassadeur

De toespraak van de Ethiopische ambassadeur in Nederland, Getachew Assefa, vormde een ander cruciaal moment. Assefa benadrukte de waarde van voetbal als een middel om mensen samen te brengen en moedigde de aanwezigen aan om zich in te zetten voor de ontwikkeling van Ethiopië.

Een succesvolle samenwerking

Dit evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met diverse partners en sponsors. De gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de Ethiopische overheid zijn slechts enkele van de essentiële partijen die hebben bijgedragen aan het succesvol realiseren van dit inspirerende evenement.

Een feest voor iedereen

Het ESCFE Amsterdam-evenement 2023 was een prachtige viering van Ethiopisch voetbal, cultuur en erfgoed. De overweldigende aanwezigheid van bezoekers en de levendige atmosfeer bevestigen de impact en het belang van dit evenement.