Evenementenbeveiliging

Sportwedstrijden beveiligen

Sportwedstrijden beveiligen
Of je nu een fan bent van voetbal, basketbal, honkbal, hockey, tennis, golf of een andere sport, er zijn genoeg mensen die erop af komen. Elke sport heeft haar eigen kenmerken en verloop. Dat houdt in dat er ook specifieke veiligheidsrisico’s zijn. Sportwedstrijden beveiligen kent een unieke aanpak die ESG graag verzorgd.

Veiligheid bij sportwedstrijden

In Nederland vinden er jaarlijks duizenden grote en kleine sportevenementen plaats. Waarschijnlijk ben je zelf ook wel eens bij een sportwedstrijd of sportevenement geweest. Over het algemeen is het super bij een sportwedstrijd super gezellig. Er wordt gedronken, gefeest en gezongen. Toch doen zich regelmatig gevaarlijke situaties voor op dit soort evenementen, soms zelfs met fatale gevolgen.

Gevaarlijke sportwedstrijden

Wanneer we het hebben over gevaarlijke sportwedstrijden, dan kun je denken aan vechtpartijen, ongenode gasten, diefstal en vernielingen. Niet zelden loopt het uit de hand. Denk bijvoorbeeld aan de rellen tijdens een de voetbalwedstrijd in Indonesië. 

Deze sportwedstrijd kent al 125 doden. Na de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in Oost-Java, stormden supporters van de club het veld op om hun ongenoegen te uiten. Slachtoffers werden onder de voet gelopen in de paniek die ontstond. Vooral toen de oproerpolitie de rellende menigte met traangasgranaten uiteen probeerde te drijven. Naast doden waren er ook veel gewonden.

Niet zo lang daarvoor ontstonden er ook rellen bij een voetbalwedstrijd in Mexico. Daar ging het mis tijdens de competitiewedstrijd tussen Querétaro FC en Atlas Fútbol Club. Supporters gingen elkaar te lijf op de tribune. Toeschouwers vluchten het veld op, terwijl rivaliserende hooligans elkaar te grazen probeerden te nemen. Ook buiten het stadion is gevochten.

Sportwedstijden filmen gevaar

Een veilige sportwedstrijd

Om dit soort taferelen tegen te gaan, is beveiliging nodig. Je kunt ervoor kiezen om sport beveiligers van ESG in te huren. Gedurende het sportevenement zijn onze beveiligers continu bezig om de veiligheid te bewaken. We houden toezicht en in geval van nood hebben we een ontruimingsplan. Zo worden risico’s geminimaliseerd en kan iedereen genieten van een mooie sportwedstrijd. ESG is een ervaren partner om sportwedstrijden te voorzien van de juiste veiligheidszorg.

Vraag hieronder een offerte op!