Bijbaan beveiliging – Waarom ik?

Beveiliging bijbaan

Beveiliging is een ruim begrip. Het splitst zich in verschillende specifieke vormen. Evenementenbeveiliging, informatiebeveiliging, objectbeveiliging en persoonsbeveiliging. Binnen het vakgebied kent men weer verschillende functies. Alleen hoe weet je nou of een bijbaan in de beveiliging iets voor jou is? 

In onderstaande blog leggen we het graag aan je uit!

Functies als beveiliger

Voordat je je gaat verdiepen in de markt van beveiliging, is het belangrijk dat je als werknemer weet welke functies er allemaal zijn. Deze sommen we met ESG daarom even voor je op:

Elk  van deze functies heeft zijn/haar eigen taken en verantwoordelijkheden. Afhankelijk van de organisatie waar je voor werkt kunnen de taken heel uiteenlopend zijn. Om in de beveiliging te werken zijn bepaalde vaardigheden enorm van belang. Continu opletten en alert zijn is daar een van. In eerste instantie klinkt een bijbaan in de beveiliging als een spannend beroep. Echter, aan het eind van de dag hoeft er niet veel te gebeuren. Jij als beveiliger zorgt ervoor dat alles soepel en naar wens verloopt.

Bij ESG bieden we een bijbaan in de beveiliging

Werkzaam in de beveiliging

Wanneer je werkzaam bent in de beveiliging, moet je veiligheid bieden aan iedereen. Allereerst aan jezelf. Bovendien is het van belang dat je met een bijbaan in de beveiliging veilig te werk gaat. Je hebt immers een voorbeeldfunctie. Op basis van de hierboven genoemde functies, kun je je voorstellen dat werken in de beveiliging niet onder een naam valt te omschrijven.

Hoe ziet werken binnen de beveiliging eruit?

Het werk is super afwisselend. Aan de ene kant kun je hierbij denken aan de verschillende werktijden en/of werkdagen. Zo werk je in de nacht óf tijdens het weekend. Aan de andere kant kun je denken aan het werken met verschillende soorten mensen, op verschillende locaties. In tegenstelling tot andere banen, is er dus veel afwisseling in met wie, waar en wanneer je werkt. Je moet het leuk vinden om een veilige sfeer te verzorgen om te werken in de beveiliging. Je werkt nauw samen met mensen en het is van belang dat op elkaar kunt bouwen. Communicatief sterk zijn en de Nederlandse taal beheersen zijn mooie eigenschappen om te hebben. 

Diploma’s binnen de security

Voordat je aan de slag kunt gaan als beveiliger, moet je een diploma op zak hebben. Met de MBO 2 diploma ‘beveiliger’ is het al mogelijk om te werken bij een beveiligingsbedrijf. Indien je als beveiliger meer verantwoordelijkheden en verdieping zoekt, kun je extra opleidingen volgen. Zo kan je worden opgeleid tot: 

  • Integraal Veiligheidskundige/Security Manager
  • Coördinator Beveiliging/Supervisor 
  • Beveiliger 2
  • Event Security Officer (afgekort: ESO) 
  • Aspirant Beveiliger

Bij ESG is het mogelijk om een gratis interne opleiding te volgen om zo de wereld van de beveiliging in te gaan!

Bijbaan in de beveiliging met ESG

ESG is een ervaren beveiligingsbedrijf voor evenementen en horeca. Wij staan op verschillende festivals en evenementen door het hele land. Lijkt het jou leuk om te werken op de leukste evenementen, concerten en festivals wanneer het jou uitkomt?

Op dit moment hebben wij meerdere vacatures open staan. Ga naar https://www.esgsecurity.nl/werken-bij/ om te zien of er een functie is bij jou past. Solliciteer direct, we gaan we graag het gesprek met je aan!