Uitleg over

Horeca portier wat, hoe en waarom?

Horecaportier worden

Inzicht in de vitale rol van een horeca portier

Een horeca portier en een uitsmijter zijn niet hetzelfde. In de volksmond worden ze nog wel eens door elkaar gehaald. In onderstaande blog vertellen we je meer over de horeca portier. Wat, hoe en waarom het zo'n belangrijke rol is.

Wat is een horeca portier?

Een horecaportier is een professional die verantwoordelijk is voor het verwelkomen van gasten, het helpen met bagage, het verstrekken van informatie en het handhaven van een veilige omgeving in hotels, resorts en andere horecagelegenheden. In deze rol zijn ze het eerste aanspreekpunt voor gasten en spelen ze een cruciale rol bij het creëren van een positieve eerste indruk. Je kunt een horecaportier zien als een gastheer voor veiligheid.

 

Hoe gaat een horecaportier te werk?

Een horeca portier voert verschillende taken uit om de gasten een vlotte en naadloze ervaring te bezorgen. Deze taken kunnen zijn:

Gasten verwelkomen: hospitality portiers begroeten gasten bij aankomst, helpen hen met hun bagage en verwijzen hen naar de juiste locatie.

Informatie verstrekken: ze voorzien gasten van informatie over het pand, lokale attracties en andere belangrijke details om gasten te helpen het meeste uit hun verblijf te halen.

De ingang bewaken: horeca portiers bewaken ook de ingang van het pand en zorgen ervoor dat alleen bevoegde personen naar binnen mogen.

Handhaving van veiligheid en beveiliging: ze spelen een cruciale rol in het handhaven van de veiligheid en beveiliging van gasten en het pand, reageren op eventuele veiligheidsproblemen en rapporteren incidenten indien nodig.

Hulp bieden: net als servicemedewerkers, zijn hospitality portiers altijd beschikbaar om hulp te bieden aan gasten. Met instructies, het bestellen van een taxi of het geven van aanbevelingen.

Horeca portiers voor de veiligheid

Waarom een portier nodig is

Een portier is een essentieel onderdeel van elke succesvolle horecagelegenheid. Hier zijn enkele redenen waarom:

De eerste indruk: de eerste indruk die een gast heeft van een pand is cruciaal, en een portier speelt een cruciale rol bij het zetten van de toon.

Veiligheid en beveiliging: de veiligheid en beveiliging van gasten en het pand zijn van het grootste belang, en een portier speelt een sleutelrol bij het waarborgen van beide.

Persoonlijke service: een horeca portier biedt een persoonlijk serviceniveau dat niet kan worden geëvenaard door geautomatiseerde systemen of zelfbedieningskiosken.

Verhoogde gasttevredenheid: door gasten een warm welkom, hulp met bagage en een schat aan informatie te bieden, helpen portiers bij het verhogen van de gasttevredenheid en het creëren van een gedenkwaardige ervaring.

Een horeca portier inhuren

Horeca portiers spelen een belangrijke rol bij het creëren van een positieve eerste indruk en zorgen voor een naadloze ervaring voor de gasten. Wanneer je op zoek bent naar een horeca portier, zoek dan naar personen met uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice, fysieke vaardigheden, sterke communicatieve vaardigheden en aandacht voor detail.

Wil je een horecaportier van ESG worden? Solliciteer hier!

Op zoek naar het inhuren van een horeca portier? Neem contact op!