Sterk in opkomst

Trends en ontwikkelingen evenementenbranche 2022

Evenementenbranche beveiligen ESG
De evenementenbranche is de laatste tijd sterk in opkomst. Wat zit er achter deze plotselinge groei? Welke trends en ontwikkelingen binnen de evenementenbranche maken het verschil?

Waarom zijn evenementen zo populair?

De evenementenbranche groeit. Regelmatig een evenement bezoeken is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Ze brengen ons samen in groepen en bieden mogelijkheden voor sociale interactie. Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen evenementen bijwonen. Eén reden is om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Dit wordt “socialiseren” genoemd. Een andere reden is om iets nieuws te leren. Dit wordt “educatie” genoemd. Binnen de evenementenbranche zijn beide vormen erg populair.

De evenementenbranche biedt ervaringen

Mensen zijn steeds meer op zoek naar ervaringen. Evenementen zijn één van de beste manieren om mensen met elkaar te verbinden. Dit omvat het opbouwen van nieuwe relaties, de mogelijkheid om ideeën te delen en om van elkaar te leren.

Daarnaast biedt een evenement ook entertainment. Denk aan sportevenementen, muziekfestivals en lokale verenigingen. Evenementen worden vaak gehouden op plaatsen waar mensen samenkomen, geven ze mensen ook de kans om anderen met dezelfde interesses te ontmoeten. Zo krijg je als individu het gevoel dat je erbij hoort.

Muziekfestival evenementenbranche

Trends en ontwikkelingen evenementen sector

Aangezien deze bedrijfstak zo aan het groeien is. Zijn er ook een aantal belangrijke trends te ontdekken. Wanneer je regelmatig evenementen bezoekt zul je het vast herkennen.

  1. Duurzaamheid: steeds vaker vereist een evenement duurzame oplossingen. Denk aan het serveren van plantaardige gerechten of het inruilen van een bekertje voor een muntje
  2. Hybride evenementen: sinds de pandemie zijn we erachter gekomen dat sommige bijeenkomsten prima online kunnen. Steeds vaker organiseren bedrijven kennisevents. Denk aan webinars of online meetings.
  3. Personeelsfeesten: Er wordt massaal door Nederland thuis gewerkt. Om die reden wordt er meer aandacht besteed aan de betrokkenheid van medewerkers. Af en toe een borrel drinken of een etentje met de collega’s. Een investering die het dubbel en dwars waard is!
  4. Event design: Bij de organisatie van een evenement, komt veel kijken. ‘Event design’ is een belangrijke trend die je steeds vaker hoort. Het draait er hierbij om hoe je het evenement opzet om een bepaald doel te behalen.

Onderdeel van een een groter geheel

Dat evenementen populair zijn is nu hopelijk helder. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de evenementenbeveiligers! Wij van ESG gaan graag naar evenementen omdat het ons het gevoel geeft dat we ertoe doen. Bij het werk dat we verrichten voelen we ons gewaardeerd. We krijgen het gevoel dat we erbij horen. 

Samen werken we met passie en plezier op de leukste evenementen door heel Nederland. We garanderen de veiligheid en dat geeft ons het gevoel dat we deel uitmaken van iets dat groter is dan onszelf.

Lijk het je ook leuk om voor ESG te werken? Solliciteer via de knop hieronder!