Houd ze in de gaten

Horeca trends en ontwikkelingen 2023

Horeca trends en ontwikkelingen

Horeca trends

De horeca-industrie is voortdurend in beweging. Trends veranderen continu. Het is belangrijk om deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Het inspelen op deze trends kan helpen om je horecabedrijf succesvol te maken en te houden. In deze blogpost bespreken we de top 5 horeca beveiliging trends en ontwikkelingen die we op dit moment zien.

1. Duurzaamheid 

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema. Het wordt nu ook steeds belangrijker in de horeca. Consumenten zijn zich meer bewust van de impact van hun keuzes op het milieu en de maatschappij en zij verwachten van horecabedrijven dat zij hier ook rekening mee houden. Dit kan bijvoorbeeld door het serveren van lokaal geproduceerd voedsel, het verminderen van voedselverspilling en het gebruik van duurzame verpakkingen.

2. Digitalisering

De digitalisering van de horeca zet zich steeds verder door. Consumenten verwachten dat zij online kunnen reserveren, bestellen en betalen. Daarnaast biedt digitalisering ook mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in de wensen van de consument en om deze beter te bedienen. Denk hierbij aan het personaliseren van aanbiedingen op basis van eerdere bestellingen.

3. Health & wellness

Gezondheid en wellness zijn steeds belangrijker voor consumenten. Dit uit zich ook in de horeca, waar gezonde en verse voeding steeds populairder wordt. Horecabedrijven spelen hierop in door bijvoorbeeld meer vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart te zetten en door het aanbieden van gezonde drankjes.

4. Beleving

Consumenten zoeken steeds meer naar een totaalbeleving als zij buiten de deur eten of drinken. Dit betekent dat het niet alleen draait om het eten en drinken zelf, maar ook om de sfeer, de omgeving en de service. Horecabedrijven spelen hierop in door bijvoorbeeld een uniek interieur te creëren, door het organiseren van evenementen en door het aanbieden van een uitgebreide service.

5. Lokale producten

Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in lokale producten en het verhaal achter deze producten. Dit betekent dat horecabedrijven steeds meer de focus leggen op het serveren van lokale producten en het delen van het verhaal achter deze producten. Dit draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid, maar het creëert ook een sterke band tussen het horecabedrijf en de lokale gemeenschap.

6. Beveiliging

Beveiliging in de horeca is steeds crucialer om de veiligheid van gasten en personeel te waarborgen. Hiermee worden potentiële incidenten voorkomen. Horecabedrijven moeten daarom passende beveiligingsmaatregelen treffen, zoals het installeren van camerasystemen, het inhuren van professionele beveiligers en het implementeren van veiligheidsprotocollen.

Trends en ontwikkelingen beveiliging horeca

Conclusie

De horeca-industrie is voortdurend in beweging en deze vijf horeca trends en ontwikkelingen laten zien hoe de horeca zich ontwikkelt. Door in te spelen op deze trends kunnen horecabedrijven zich onderscheiden en hun klanten beter bedienen. Het is belangrijk om de ontwikkelingen in de gaten te houden en deze toe te passen op je bedrijfsvoering!