Een blog over prijs

Tarieven beveiliging evenementen

De tarieven voor de beveiliging van evenementen wordt uitgerekend op een rekenmachine
Het organiseren van een evenement is een grote klus. Uiteraard doe je dit met een bepaald doel. Aan je evenement koppel je doelstellingen en een budget. Je bepaald de datum, boekt een geschikte locatie en je stelt een mooi programma op. Dan moet je nog deelnemers werven en natuurlijk geschikte beveiliging selecteren! ‘Welke tarieven kent de beveiliging van evenementen?’ Wanneer je een evenement organiseert, zul je deze vraag ongetwijfeld heb hebben gegoogeld. Daarom hebben wij van ESG besloten deze vraag zo nauwkeurig mogelijk voor je te beantwoorden.

Soorten beveiliging

De beveiligingsbranche is een diverse branche. Dat houdt in dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om in te huren. Belangrijk om te onthouden bij de tarieven van beveiliging die je op internet vindt, is dat er verschillende takken van sport zijn. Deze zijn in zijn algemeenheid te onderscheiden in:

 • Objectbeveiliging
 • Persoonsbeveiliging
 • Evenementenbeveiliging
 • Beveiliging van omgeving
 • Informatiebeveiliging
 • Animale beveiliging

De tarieven voor de beveiliging van evenementen is een ander verhaal dan de tarieven voor de beveiliging van objecten. Indien je hier meer over wilt weten, kun je altijd contact met ons opnemen.

Verschillende evenementen

Binnen evenementen beveiliging zijn ook weer verschillende sectores en type’s te onderscheiden. Denk aan concerten, festivals, sportevenementen etc. In de breedste zin van het woord is een evenement is een openbaar toegankelijke activiteit.  Met ESG zijn we binnen verschillende sectoren betrokken.
 • Outdoor (muziek) evenementen
 • Indoor (muziek) evenementen
 • Culturele festivals
 • Sportwedstrijden
 • Beurzen
 • Lokale stichtingen en verenigingen

Afhankelijk van het type evenement, zijn de tarieven voor beveiliging ook weer anders. Het maakt niet uit wat er georganiseerd is. ESG ontzorgt organisaties op het gebied van veiligheid. Zo weet je zeker dat bezoekers veilig en zorgeloos kunnen genieten van jouw evenement!

Geurenpop outdoor muziek evenementen beveiliging ESG

Kosten beveiligingsbedrijven

De kosten die een beveiligingsbedrijf in rekening brengt hangt af van het object of van het evenement. Er is geen standaard lijn in te trekken. Veel beveiligingsbedrijven werken ook met vaste beveiligers binnen een bepaalde periode. Wanneer jij wekelijks beveiligers nodig hebt, kun je ook een vaste prijsafspraak per maand maken. Beveiligingsbedrijven werken daarom met offerte aanvragen. Je geeft een omschrijving van de opdracht en op basis daarvan krijg je een persoonlijke aanbieding op maat. Hoe langer de opdracht, hoe meer ‘korting’ je kunt verwachten. Dus wat de beveiliging voor jouw evenement kost? Dat kunnen we lastig zeggen.

Prijzen per uur

Nu willen we je na het lezen van deze blog enigszins wijzer maken over de tarieven van evenementenbeveilging. Want hoeveel de kosten erg uiteenlopend kunnen zijn op basis van de soort beveiliging, het type object/evenement of de periode waarin je beveiliging nodig hebt. Daarbij komt ook nog kijken dat je te maken hebt met het opstellen van beveiligingsplannen of een risico-analyse.

Gelukkig kun je als vuistregel een uurtarief kiezen. Want alhoewel beveiliging steeds vaker digitaal via camera’s gaat, zijn evenementenbeveiligers nog altijd fysiek. Bij de tarieven van beveiliging voor evenementen kun je aan een uurbedrag van 35,- tot 45,- euro per uur denken. Natuurlijk afhankelijk van de hierboven genoemde variabelen. Wij raden je daarom vooral aan om persoonlijk contact op te nemen met een betrouwbaar evenementen beveiligingsbedrijf. Deze kunnen je precies uitleggen hoe, wat en waarom.

Meer weten over onze prijzen m.b.t. evenementenbeveiliging? Neem dan contact met ons op!