Voor elke stand

Beurs evenementenbeveiliging

Beurs evenement beveiliging

De beurs

Een beurs is een evenement waar bedrijven van een bepaalde sector hun producten en diensten presenteren aan potentiële kopers en zakenpartners. Beurzen kunnen op lokaal, nationaal of internationaal niveau worden gehouden en worden vaak georganiseerd rond een bepaald thema of een bepaalde productcategorie.

Waarom een beurs?

Beurzen kunnen voor bedrijven een goede gelegenheid zijn om contacten te leggen met nieuwe klanten, partners en leveranciers, en om op de hoogte te blijven van trends en innovaties in de sector. Ze kunnen ook een goede manier zijn voor particulieren en bedrijven om nieuwe producten en diensten te leren kennen en potentiële verkopers te vinden.

Plaatsen voor beurzen

Beurzen kunnen plaatsvinden op fysieke locaties, zoals congrescentra of beurshallen, of ze kunnen online worden gehouden. Sommige beurzen zijn toegankelijk voor het grote publiek, terwijl andere alleen toegankelijk zijn voor professionals uit de industrie of leden van de media. Op een beurs komen vaak grote groepen mensen af. Om ervoor te zorgen dat iedereen op een beurs veilig is, zijn er verschillende maatregelen die je zou kunnen treffen.

Beurs veilig houden

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om een beurs veilig te maken:

1.Ontwikkel een veiligheidsplan

Deze moet maatregelen bevatten om ongevallen te voorkomen, zoals het implementeren van maatregelen om mensenmassa’s onder controle te houden en het verstrekken van eerste hulp faciliteiten.

2. Gebruik passende bewegwijzering: 

Markeer duidelijk uitgangen en andere belangrijke gebieden, zoals toiletten en EHBO-posten.

3. Neem veiligheidsmaatregelen: 

Huur beveiligingspersoneel in om toezicht te houden op het evenement en de tassen en pakketten van de aanwezigen te controleren. Ook servicemedewerkers kunnen hier enorm bij helpen!

4. Zorg voor voldoende verlichting: 

Zorg ervoor dat de evenementenruimte goed verlicht is om de aanwezigen te helpen navigeren door het evenement en om criminele activiteiten af te schrikken.

5. Controleer leveranciers van eten en drinken

Zorg ervoor dat alle verkopers van eten en drinken de juiste vergunning hebben en dat hun producten veilig kunnen worden geconsumeerd.

6. Train personeel en vrijwilligers: 

Zorg ervoor dat alle medewerkers en vrijwilligers getraind zijn in noodprocedures en hoe om te gaan met eventuele incidenten.

7. Houd rekening met de behoeften van deelnemers: 

Houd rekening met de behoeften van aanwezigen met een handicap of speciale behoeften en zorg ervoor dat het evenement voor hen toegankelijk is.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat een beurs een veilig en aangenaam evenement wordt voor alle bezoekers. Bekijk ook onze checklist voor het organiseren van een evenement!

Beurs beveiligen evenement

Beveiligingsbedrijf ESG inhuren beurs

Wij van ESG helpen je graag bij je volgende beurs. Onze expertise ligt op het gebied van evenementenbeveiliging. Wij bestaan uit een ervaren team met opgeleide medewerkers. Iedereen is in het bezit van relevante certificeringen voor het leveren van beveiligingsdiensten. Door onze nadruk te leggen op specifieke behoeften kunnen wij een oplossing op maat realiseren. ESG is een betrouwbaar en professioneel bedrijf op het gebied van beveiliging. Daarom zijn wij de beste keuze voor al jullie beveiligingsbehoeften!

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!